Campania „Donăm împreună, noi dăm startul!”, la final de ediție

Cea de-a 5-a ediție a campaniei „Donăm împreună, noi dăm startul!”, organizată de Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, a reușit să strângă peste 500 de donatori

Din cele 503 de persoane care s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj în cele 5 zile ale campaniei, un număr de 439 au fost acceptate pentru donare.

Campania de donare de sânge s-a desfășurat în perioada 1418 mai 2018, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și a fost precedată de o campanie de informare a clujenilor cu privire la necesitatea acută de sânge în spitalele românești, la importanța donării de sânge, la beneficiile acesteia, atât pentru persoanele care au nevoie de sânge, cât și pentru donatori.

 „Faptul că am ajuns la această ediție a campaniei, iar interesul donatorilor clujeni este în creștere, ne arată că mergem într-o direcție bună, iar mesajul nostru a fost înțeles așa cum trebuie. Sperăm să ajungem să generăm un comportament constant în sensul donării de sânge și, încetul cu încetul, să atingem o constanță măcar apropiată, dacă nu similară celei din alte state ale Uniunii Europene”, afirmă purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș.

În cadrul primelor ediții de până acum ale campaniei inițiate de UBB au donat aproape 1500 de persoane. Având în vedere că sângele unui donator poate salva 3 vieţi, putem spune că în urma acestor campanii, peste 4000 de persoane au putut beneficia de sângele donat.

Printre partenerii care s-au alăturat campaniei se numără: Centrul Regional de Transfuzie Cluj, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (CSUBB), Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB) și FC Universitatea Cluj.

Campania a fost realizată cu ajutorul Marty Restaurants, Exclusiv Catering & Events și Cora.