Conducerea UBB, alături de studenții ei

Conducerea Universității Babeș-Bolyai este alături de studenții Universității în încercarea de a obține un răspuns favorabil la solicitările cu privire la creșterea numărului locurilor bugetate alocate de Ministerul Educației Naționale pentru anul universitar 2018-2019 și a intrat în grevă japoneză, fără ca această decizie să afecteze activitatea administrativă curentă sau desfășurarea cursurilor.

Reprezentanții UBB se declară revoltați de modul de repartizare a locurilor bugetate, precum și de răspunsurile oferite de ministrul Educației Naționale la apelurile publice formulate de universitățile tradiționale din marile centre universitare ale țării.

„Hotărârea Ministerului Educației Naționale de a reduce numărul locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019 repartizate marilor universități din țară denotă desconsiderare față de universitățile de elită din marile centre universitare românești. Decizia este nefundamentată în mod clar și transparent și a rămas neschimbată în ciuda luărilor de poziție ale Universității Babeș-Bolyai, dar și ale celorlalte universități afectate (cele mai prestigioase, care aduc, prin prezența în rankingurile internaționale, vizibilitate internațională României). Mai mult decât atât, a pune la îndoială până și rangul de instituție academică cu grad de încredere ridicat acordat uneia dintre marile universități (Universitatea din București) creează neîncredere și confuzie în sistemul de învățământ superior din România”, apreciază conducerea UBB, care a lansat până în prezent mai multe apeluri publice prin care solicită rectificarea situației.

La rândul lor, studenții Universității Babeș-Bolyai au declanșat, începând din data de 18 aprilie 2018, greva japoneză.

Reprezentanții Universității Babeș-Bolyai sunt deciși să conteste decizia Ministerului Educației Naționale și să protesteze împotriva acesteia până când solicitările vor fi soluționate.