Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

BBU Open aduce la Cluj cele mai puternice echipe de dezbatere din Europa

07-07-2017, 3:00 pm - 08-07-2017, 7:00 pm

Universitatea Babeș-Bolyai găzduiește, în perioada 7-8 iulie 2017, cea de a patra ediție a turneului internațional de dezbateri Babeș-Bolyai University Open (BBU Open), cel mai mare turneu internațional de dezbateri pentru studenți din România și unul dintre cele mai mari de acest gen din Europa de Est.

Turneul reunește 40 de echipe și 20 de arbitri reprezentând universități din toată Europa. Competiția va fi condusă de o echipă din care fac parte câțiva dintre cei mai importanți membri ai comunității internaționale de dezbateri, câștigători și organizatori ai unora dintre cele mai mari campionate din lume: Duncan Crowe (St Andrews University, Marea Britanie), Daniel Berman (London School of Economics, Marea Britanie), Monica Forman (Tel Aviv University, Israel), Daan Welling (Stockholm University, Suedia), Andreea Iordachescu (Universitatea Babes-Bolyai, România). Toate dezbaterile din cadrul competiției se vor desfășura în limba engleză, în formatul British Parliamentary, cel mai răspândit format de dezbateri din lume.

Ceremonia de deschidere va avea loc vineri, 7 iulie, ora 15.00, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, unde se vor desfășura cele 5 runde preliminare și semifinalele competiției.

Cele mai bune 4 echipe se vor califica în finala turneului, care va avea loc în data de 8 iulie 2017, de la ora 19.00, la Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai, fiind un eveniment organizat după modelul Oxford Debates, o dezbatere publică în care finaliștii din echipele Guvernului și Opoziției discută pe o temă de larg interes și impact pentru societate. Tema finalei va fi anunțată cu 15 minute înainte de începerea dezbaterii.

Universitatea Babeș-Bolyai este partenerul educațional al BBU OPEN, continuând susținerea programului său de dezbateri pentru studenți – BBU Debate Society, cu o vechime de 18 ani, fiind rezultatul unui parteneriat între Universitatea Babeș-Bolyai și ARDOR Transilvania. Anul 2014 a marcat un punct de cotitură în istoria acestei colaborări,

Universitatea Babeș-Bolyai ajungând pe locul 24 în World Debate Rankings (care stabilește ierarhia primelor 900 de universități din lume la dezbateri). Mai mult, în cadrul finalei BBU Open 2016, echipa Universității Babeș-Bolyai – formată din Calin Mureșanu și Ioana Georgescu – a învins echipa Universității Cambridge, una dintre cele mai titrate de pe continent și deținătoare a titlului european la dezbateri.

Detalii

Începe:
07-07-2017, 3:00 pm
Se termină:
08-07-2017, 7:00 pm
Categorii Eveniment:
,
Etichete Eveniment:
, ,

Loc de desfășurare

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA)
str. Teodor Mihali nr. 58-60 + Hartă Google