Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Workshop-ul „Unitate prin diversitate!”, desfășurat la UBB

26-10-2016, 6:00 pm - 8:00 pm

Biroul pentru Studenți cu Dizabilități (BSD), din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, organizează miercuri, 26 octombrie, cu începere la ora 18:00, workshop-ul  Comunicarea cu și despre persoanele cu dizabilități Unitate prin diversitate”. Prezentarea va fi susținută de  Lector Dr. Carmen Costea-Bărluţiu (Departamentul de Psihopedagogie Specială, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei).

Evenimentul se va desfășura la Sediul Biroului pentru Studenți cu Dizabilități, Complex Studențesc Hașdeu, cămin III (parter, intrare spate). Intrarea este liberă.

La acest eveniment vor participa: studenți cu și fără dizabilități ai UBB, alumni UBB, echipa și voluntari ai BSD și alte persoane interesate.

În cadrul acestui workshop, studenții vor avea ocazia să cunoască și să aprofundeze modelele social și interacțional al dizabilității, precum și aplicațiile acestora în viața de zi cu zi. Din perspectiva acestor modele, dizabilitatea provine din interacțiunea pe care persoanele o au cu societatea în care trăiesc, respectiv din expunerea acestora la bariere, maginalizare, izolare, segregare pe plan cultural, educațional, economic sau politic.

Biroul pentru Studenţi cu Dizabilităţi al UBB funcţionează în cadrul organigramei Rectoratului UBB, având ca obiective facilitarea şi sprijinirea includerii studenţilor cu nevoi diverse de învăţare în viaţa universitară, precum și informarea cadrelor didactice și a studenților cu privire la accesibilizare și dizabilitate. În această direcție, BSD oferă o serie de evenimente educaționale despre accesibilizare (fizică și socială), unele dintre ele având ca invitați fundații, asociații și instituții (naționale și internaționale) implicate activ în asigurarea unei vieți fără bariere pentru persoanele cu dizabilități.

 unitate-prin-diversitate-workshop-bsd-1

Detalii

Dată:
26-10-2016
Oră:
6:00 pm - 8:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Sediul Biroului pentru Studenți cu Dizabilități Complex Studențesc Hașdeu, cămin III (parter, intrare spate)
str. Bogdan Petriceicu Haşdeu, nr. 45
Cluj-Napoca, Romania
+ Hartă Google