FSPAC agora – un proiect inedit dedicat clujenilor

 

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș-Bolyai organizează duminică, 21 mai, începând cu ora 14:00, evenimentul de deschidere a proiectului „MAI MULT decât o Parcare – FSPAC agora”.

Inițiativa urmărește dezvoltarea comunității prin valorificarea spațiului unde staționează autoturismele. Astfel, echipa de organizare formată din studenți, voluntari și reprezentanți ai FSPAC creează un ambient nou, cu muzică și diferite activități.

 „Prin acest eveniment încercăm să ne cunoaștem pe noi înșine. Vrem să știm cine suntem noi în calitate de comunitate, ce vrem de la viitor și ce putem face pentru a ne atinge țelurile. Începând de duminică, vom începe un proces de responsabilizare a clujenilor față de cartierul și de orașul în care trăiesc,” a declarat Tudor Gheorghiu, membru al echipei de organizare.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu iniţiatorii Jazz in the Park, cei care vor asigura playlist-ul evenimentului și vor amenaja un spațiu de relaxare cu beanbags. De asemenea, participanții vor asista la inaugurarea băncilor în parcare. Acestea au fost preluate din Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu” și recondiționate cu ajutorul donațiilor adunate în cadrul acțiunilor anterioare, care au avut loc în fața facultății.

Evenimentul va cuprinde atât activități de destindere, cât și unele interactive și dinamice, pregătite de echipe de studenți. Spre exemplu, echipa Mobility va face un joc de cartografiere denumit „Maparea comunității – Cluj Napoca, împărăția diversității”, echipa History va lansa un concurs de cultură clujeană la standul „Istoria din interiorul nostru”, iar echipa Demographics pregătește două jocuri cu premii. Pe lângă acestea, se încurajează socializarea și relațiile deschise între membrii vecinătății FSPAC, organizatorii pregătind o listă cu provocări pe care cei prezenți să le îndeplinească, ajutându-i să se apropie de cei din jur.