BBTE-s diákok a Harvard Egyetem menedzsment esettanulmány-versenyén

Az amerikai Harvard Egyetemen működő Harvard College Consulting Group által szervezett nemzetközi menedzsment esettanulmány-verseny helyszíni döntőjére jutottak tovább a kolozsvári BBTE magyar tagozatos közgazdász hallgatói. A Harvard International Consulting Competition döntő fordulójára 2017. április 22-én kerül sor az amerikai Cambridge-ben, a Harvard Egyetem székhelyén.

A verseny selejtező fordulójára 2017. április 5-i határidővel került sor, melynek keretén belül a versenyző csapatoknak egy stratégiai javaslatot kellett kidolgozniuk a Delta Air Lines légitársaság menedzsmentje számára egy „ultra low-cost” szolgáltatás bevezetésére vonatkozóan. A selejtező fordulón elért kiváló eredmények alapján a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét képviselő hallgatói csapat továbbjutott a verseny helyszíni döntő fordulójára, amelyen a világ legrangosabb egyetemeit képviselő hallgatói csapatok vesznek részt.

További információk a versenyről a következő honlapon érhetők el: http://www.harvardconsulting.org/new-events/

A kolozsvári csapat tagjai, akik egyben a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) szakkollégium tagjai is: Éltes Rita (Menedzsment, 2. év), Géger Gyopár (Marketing, 2. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika, 1. év), Deák Péter (Gazdasági informatika, 2. év) és Szabó Norbert (Pénzügy és bank, 2. év).

A csapat felkészítő tanárai: dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel és drd. Rácz Béla-Gergely.

Gratulálunk a kiváló eredményhez és sok sikert kívánunk a kolozsvári diákoknak a verseny Egyesült Államokban megrendezésre kerülő döntőjéhez!