BBTE-s kutatókat tüntetett ki az Erdélyi Múzeum-Egyesület

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület 2017. április 1-én, Kolozsváron kitüntetésben részesítette Vincze Máriát, Egyet Emesét, Garda Dezsőt és Kolumbán Józsefet, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem kutatóit.

Vincze Máriának Gr. Mikó Imre-emléklapot adományoztak az EME Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi szakosztályában kifejtett munkássága és a közgazdaság-tudományok területén végzett egyetemi oktatói tevékenysége és kutatómunkája elismeréséül.

Egyed Emesének Gr. Mikó Imre-emléklapot adományoztak az EME Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi szakosztályában kifejtett munkássága és az irodalomtudomány területén végzett egyetemi oktatói tevékenysége és kutatómunkája elismeréséül.

Garda Dezsőnek Gr. Mikó Imre-emléklapot adományoztak az EME Gyergyószentmiklósi Fiókegyesületében kifejtett munkássága és a történettudomány területén végzett kutatómunkája és egyetemi oktatói tevékenysége elismeréséül.

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület és a Gróf Mikó Imre Alapítvány Apáthy István díjjal tüntette ki Kolumbán Józsefet a matematikai tudományágak területén végzett kiemelkedően eredményes kutatómunkájáért, nemzedékeket nevelő egyetemi oktatói tevékenységéért, az EME Matematikai és Informatikai szakosztályának létrehozásáért és fáradhatatlan tudománynépszerűsítő munkásságáért.

Forrás: www.eme.ro