ETDK huszadik alkalommal

Huszadik alkalommal szervezik meg, 2017. május 18-21. között, Kolozsváron az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciát (ETDK) reál- és humántudományi szekcióit, amelyet az idén 40 szekcióban hirdetnek meg a szervezők.

A kolozsvári Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) a reál- és humántudományi szekciókat foglalja magába. A konferencia kihívást, lehetőséget nyújt a magyar anyanyelvű diákok számára, hogy összemérjék saját kutatási eredményeiket, szakmai tudásukat a bölcsészettudományok, a hittudomány, a társadalomtudományok, a természettudományok és a művészetek területein. A konferencián részt vehetnek romániai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói is.

A kolozsvári ETDK elismertségét és szakmai hitelességét bizonyítja, hogy ez az egyedüli erdélyi reál- és humántudományi konferencia, amelyen részvételi jogot szerezhetnek a hallgatók a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), az adott tudományterületeken belül.

A meghirdetett szekciókba február 1-től március 12-ig lehet jelentkezni az ETDK honlapján (www.etdk.kmdsz.ro) a szakdolgozat témájának, címének és a szakmai vezető nevének megjelölésével. A kivonatokat (a dolgozat összefoglalója) és a tanári igazolást március 21-ig kell eljuttatni az online felületre belépve. A dolgozatok végleges változatát április 24-ig elektronikusan, április 26–28. között pedig személyesen várjuk a jelentkezőket adatellenőrzésre a KMDSZ irodában.

Az ETDK szervezője a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet.