Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

„Részvét helyett részvétel!” – Önkéntesség Világnapja

2016. 12. 5., 08:00 - 17:00

„Részvét helyett részvétel!” jeligével szakmai napot tart a kolozsvári Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet december 5.-én, az Önkéntesség Világnapja alkalmából.

Erre a rendezvényre két tevékenységet tervezünk:

utcai falfestést, mint közösségi figyelem-felhívó akciót a város bármely érdeklődő polgára számára és szakmai work-shopot a szociális ellátásban dolgozó vagy erre készülő szociális munkások számára

Gyere ki te is december 5.-én és tapasztald meg, hogy

a részvétel több mint a részvét!

Bár nem vagy művész, a te ecsetvonásaid által is szebb, színesebb lesz a kép!

Bár nem vagy szakember, a te önkéntes munkád által is élhetőbb, emberibb lesz a város szociális ellátása!

A szociális ellátásban rendkívüli jelentőségű a közösségi részvétel. Ez nem csak a rokonszakmák és önkéntesek figyelmét és tevékenységét, hanem a természetes közösségi segítők: rokonság, szomszédság, egyház, informális lakossági szerveződések részvételét is feltételezi. A közösségi akció ennek az eszköze szeretne lenni.

Üzenete: nem a részvét a helyes megközelítés a szociális gondok, szegénység, iskolázatlanság, fogyatékosság, peremre szorulás esetén, hanem a részvétel: tenni valamit.

Konkrét terv: közös utcai falfestés. A belváros egy elhanyagolt falrészére egy közös alkotást festünk és ebbe a munkába bevonjuk a szociális intézmények klienseit, az utcai járókelőket és mindazokat az önkénteseket és közösségi személyiségeket, akik az előzetes média-felhívásra reagálva kijönnek erre az akcióra.

Szakmai work-shop: intervíziós csoportbeszélgetés, tapasztalat-megosztás egy összefogottabb együttműködés kiépítése érdekében a szociális ellátásban dolgozók körében.

Szervezők: dr. Berszán Lídia, Deák Enikő, Fodor Rita, dr. Daniel Botond

Helyszín: Eroilor (Deák Ferenc) utca 13-15., 13-16 óra között.

1magy

Részletek

Dátum:
2016. 12. 5.
Időpont:
08:00 - 17:00
Esemény kategóriák:
,