Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A Saul fia című film szereplői, Röhrig Géza és Molnár Levente a kolozsvári BBTE vendégei

2017. 03. 17., 18:00 - 20:00

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem a What’s the secret című angol nyelvű pódiumbeszélgetés házigazdája lesz 2017. március 17-én 18 órától, amelynek meghívottjai a New Yorkból érkező Röhrig Géza és a kolozsvári Molnár Levente, a Saul fia című film szereplői.

A Saul fia a cannes-i filmfesztivál nagydíját szerezte meg 2015-ben, majd – számos más fontos nemzetközi jelölés és díj mellett – elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek megítélt Oscar-díjat, majd a legjobb idegen nyelvű filmért járó Golden Globe-díjat is. Röhrig Géza a legjobb férfi főszereplő kategóriában többek között a legjobb férfi főszereplőnek kiosztott Magyar Filmkritikusok-díjat vehette át.

Az angol nyelven zajló, a román és idegen nyelvű hallgatóság számára is nyitott pódiumbeszélgetésen a jeles színészekkel Visky András író, a BBTE Színház és Televízió Karának tanára, Berszán István író, a Magyar Irodalomtudományi Intézet tanára és Mihaela Ursa író, az Összehasonlító Irodalomtudományi Intézet tanára beszélget.

A rendezvény szervezői: a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata, a BBTE Bölcsészettudományi Kara, a BBTE Magyar Irodalomtudományi Intézete, és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet.

A beszélgetés időpontja és helyszíne: 2017. március 17., 18 óra, a BBTE főépülete, Aula Magna terem.

 

Részletek

Dátum:
2017. 03. 17.
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény kategóriák:
,