Program gratuit de Meta-cursuri pe diverse teme din perspectivă multidisciplinară la Facultatea de Studii Europene, UBB

Centrul pentru Studiul Dezvoltării Teritoriale (CSDT) de la Facultatea de Studii Europene, UBB, propune în semestrul doi al acestui an universitar un program incitant de Meta-cursuri, deschise în mod gratuit tuturor celor interesaţi. Meta-cursurile sunt gândite pentru a trata diverse teme din perspectivă multidisciplinară,  profesori din domenii diferite antrenând împreună un curs pe un subiect de actualitate. Titlurile sunt evocatoare: „Atenţie! Regionalizare în curs – chiar avem nevoie?”, „Hai la Cimitir! – viziuni urbanistice prin prisma morţii”, „Migraţia – experienţe şi strategii”, „Ecologia! – mai este România frumoasă?”, sau „Munţii – aerul şi apa nu vin din conservă!”.

Centrul pentru Studiul Dezvoltării Teritoriale urmăreşte ca, prin intermediul acestor Meta-cursuri, să mobilizeze studenţii şi publicul larg, să participe împreună, la analiza problemelor cu care se confruntă comunitatea în care trăim şi la a propune soluţii menite să contribuie la ameliorarea condiţiilor noastre de viaţă.

Meta-cursurile au fost programate lunar, în data de 18, la ora 20:00, în Aula Facultăţii de Studii Europene, începând cu luna februarie.