Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Studenții FSPAC, încurajați să se implice în rezolvarea problemelor comunității

17-06-2016, 8:00 am - 5:00 pm

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul UBB, organizează marți, 21 iunie, de la ora 14.00, un eveniment de prezentare a proiectelor de implicare în comunitate ale studenților care au beneficiat de bursele de excelență FSPAC LEADS 2016. Evenimentul se va desfășura în sala T1/T2 din clădirea FSPAC 2 (str. Minerilor, nr.85).

Cele mai bune proiecte de implicare în comunitate ale studenților FSPAC au fost premiate cu burse de excelență și în acest an universitar. Proiectele implementate de studenți au fost alese în urma unei competiții organizate în cadrul celor cinci departamente ale facultății (Științe Politice, Administrație și Management Public, Jurnalism, Sănătate Publică și Comunicare, Relații Publice și Publicitate).

Programul de burse pentru implicare în comunitate se află la a doua ediție și este parte a Fondului de Dezvoltare „FSPAC LEADS – Leadership, Education, and Assistance for Democracy, and Sustainability, fond care își propune să mobilizeze resurse de la donatori individuali și companii, din România și SUA, pentru dezvoltarea de programe educaționale de înaltă calitate în cadrul facultății.

În cadrul celei de-a doua ediții a acestui program de burse, studenții care au câștigat și-au propus, prin metode și instrumente învățate la cursuri, să atragă atenția asupra unor probleme din comunitate și să contribuie la rezolvarea acestora. Astfel, în acest semestru, studenții au creat și implementat proiecte care să ajute la o mai bună integrare în comunitate a persoanelor fără adăpost, a tinerilor defavorizați, precum și a adolescenților cu dizabilități de vedere. De asemenea, studenții au dezvoltat și proiecte de cercetare sau practice care au vizat o mai bună orientare în carieră a tinerilor, elevi sau studenți.

În acest an, demersului FSPAC s-a alăturat și Banca Comercială Română (BCR) care a premiat cu o bursă de excelență cel mai bun proiect de cercetare cu tema Stiluri de viață, valori, aspirații de viitor, pregătire pentru piața muncii.  BCR și FSPAC au dorit să familiarizeze studenții cu un subiect important pentru ei, și anume modul în care tinerii își planifică propria carieră și cum se raportează la cerințele și realitățile pieței muncii.

Fiecare bursă are o valoare de 2.500 de lei. Fondurile pentru bursele oferite în acest an au fost asigurate prin donația generoasă a Dr. Arno Loessner și a soției sale Mary Loessner (Delaware, US), sponsorizare BCR, precum și din alte donații private făcute direct către Asociația FSPAC și la evenimentul Swimathon Cluj 2015.
Dr. Loessner, profesor emerit la University of Delaware (SUA) și membru al Bordului Internațional al FSPAC, este un susținător activ al FSPAC de mai bine de un deceniu. El a fost implicat în dezvoltarea Departamentului de Administrație și Management Public și este profesor internațional, asociat FSPAC.

Am investit și sper că și dumneavoastră veți investi și că oamenii din comunitate vor investi în fondul de dezvoltare FSPAC LEADS, pentru că educația este modul cel mai sigur prin care se poate asigura sustenabilitatea sistemului democratic din România, precum și modul prin care se promovează dezvoltarea economică, durabilă și socială”, a declarat Dr. Lessner.

Detalii

Dată:
17-06-2016
Oră:
8:00 am - 5:00 pm
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării
str. General Traian Moșoiu nr. 71
Cluj-Napoca, Cluj Romania
+ Hartă Google