Peste 150 de voluntari, studenți și elevi, au participat la Campania Keep it Clean & Green!, organizată de UBB  

 

Peste 150 de studenți și cadre didactice din Universitatea Babeș-Bolyai, precum și elevi de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Cluj-Napoca au participat miercuri, 9 mai 2018, la o amplă campanie de ecologizare în Parcul Sportiv Universitar „Prof. dr. Iuliu Haţieganu” şi zonele de agrement din imediata vecinătate a acestuia.

Evenimentul inițiat de Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universității Babeș-Bolyai vine în continuarea acţiunii organizate în primăvara anului trecut, în cadrul căreia voluntarii UBB au plantat puieţi pe o suprafaţă de aproximativ 3 hectare situate în zona dinspre râul Someş a Parcului Sportiv Universitar „Prof. dr. Iuliu Haţieganu”.

Ideea campaniei a avut ca punct de pornire destinația principală a Parcului Sportiv Universitar „Prof. dr. Iuliu Hațieganu”,  conceput nu doar ca bază de pregătire sportivă a studenţilor Universității Babeș-Bolyai, ci şi ca una dintre cele mai frumoase zone verzi tradiționale ale municipiului Cluj-Napoca, reprezentând o structură unică în România.

„Ne dorim ca, prin acest tip de acțiuni, să creștem nivelul de responsabilitate al clujenilor, indiferent de vârstă. Trebuie să înțelegem că suntem direct responsabili de calitatea vieții noastre și a mediului în care trăim, iar pentru aceasta trebuie să ne implicăm cât mai activ. Noi suntem cât se poate de conștienți de acest lucru, iar Universitatea Babeş-Bolyai dovedește în mod constant că nu e doar o instituție preocupată de excelența academică, ci și una implicată în comunitate și în acțiuni care să îi consolideze în mod constant statutul de lider și formator de generații responsabile”, precizează Laura Irimieș, purtătorul de cuvânt al UBB.

În acest sens, la finalul anului 2016, Universitatea Babeș-Bolyai a adoptat programul „UBB pentru Dezvoltarea Sustenabilă” (UBB Goes Green), decizie care vizează facilitarea procesului de îmbunătățire a poziționării UBB în ierarhizările internaționale de profil, dar și implicarea Universității în mișcarea internațională legată de dezvoltarea sustenabilă și politici care reduc impactul antropic asupra mediului înconjurător.

Totodată, prin UBB Goes Green (green.ubbcluj.ro) se va realiza un cadru general de referință și de derulare a activităților academice și administrative din UBB,  care va fi coordonat de Institutul STAR-UBB și va include diverse măsuri operaționalizate, detaliate și implementate gradual, în funcție de resursele financiare disponibile.