UBB redeschide Muzeul Zoologic

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai redeschide marți3 aprilie 2018, Muzeul Zoologic.

La evenimentul moderat de conf. dr. Ana Victoria Sima, directorul Direcției Patrimoniu Cultural Universitar, vor lua cuvântul: acad. prof. dr. Ioan Aurel-Pop, rectorul UBB, prof. dr. Ioan Bolovan, prorector al UBB, conf. dr. Bálint Markó, prorector al UBB, și prof. dr. László Rákosy.

Evenimentul va avea loc la ora 12.00, la sediul muzeului (str. Clinicilor nr. 5-7).

Muzeul Zoologic al Universităţii Babeş-Bolyai este unul dintre cele mai mari muzee de profil din România. Înfiinţat în 1859, găzduieşte unele dintre cele mai vechi colecţii din ţară. Muzeul a fost închis pentru lucrări de renovare începând cu luna septembrie a anului 2015. Lucrările au constat în înlocuirea instalației electrice și îmbunătățirea sistemului de iluminat, refacerea pardoselii și placarea acesteia, recondiționarea geamurilor și aplicarea pe sticlă a unei folii protectoare, zugrăveli și instalarea unui sistem de detectare a incendiilor.

Lucrările s-au desfășurat etapizat pentru a permite împachetarea și mutarea exponatelor și a pieselor de mobilier. Unele dintre acestea sunt de mari dimensiuni și au necesitat o atenție sporită, îngreunând astfel operațiunile.