Vernisaj de pictură contemporană, organizat la UBB

Galeria de Artă „Paul Sima” a Universității Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, vă invită la vernisajul unei expoziții de pictură contemporană semnate de Vlad Paraschiv. Evenimentul închide seria de expoziții „Refresh” din acest an universitar.

Vlad Paraschiv este masterand UAD și câștigătorul a numeroase premii în cadrul proiectului ExpoMaraton realizat de Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Tânărul pictor rămâne în mediul său favorit de lucru și anume pictura în ulei pe pânză, realizând o serie de lucrări pivotate pe ideea retroportretului. Lipsa expresivității fizionomiei facial, tensionează spațiul în care se găsesc personajele si creează un dialog mult mai dinamic între privitor și pictură. Reperele puține, dar recognoscibile fac din personaje niște prezențe aparte: relative, dar prezente, statice, dar vii, misterioase, dar oneste în același timp”, afirmă organizatorii.

Vernisajul va avea loc vineri, 8 iunie 2018, de la ora 18.00, la Galeria „Paul Sima” a Universității Babeș-Bolyai (str. E. De Martonne nr.1). Expoziția va putea fi vizitată până în data de 29 iunie 2018, de luni până vineri, în intervalul orar 11.00-13.00.