Cea de-a treia ediție a evenimentului „Zilele Carierei”, organizată la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează, în perioada 14-15 noiembrie 2024, cea de-a treia ediție a evenimentului „Zilele Carierei la UBB”, având ca temă principală motivația. Evenimentul structurat pe două zile va aduce împreună profesioniști din resurse umane, specialiști în psihologie organizațională și studenți dornici să-și dezvolte abilitățile și să își contureze traiectoria profesională.

Ziua 1 – Conferința „Beyond Motivation – Create Meaning@Work”

Joi, 14 noiembrie, va avea loc conferința „Beyond Motivation – Create Meaning@Work”, un eveniment dedicat liderilor de resurse umane și profesioniștilor interesați de forța de muncă a viitorului și celor care doresc să exploreze noi strategii de motivare și dezvoltare a echipelor. Conferința abordează subiecte esențiale pentru mediul de lucru modern, inclusiv strategii de motivare pentru angajații aflați la început de carieră, tehnici de automotivare, antifragilitate, colaborare inter și intra grup, și modalități de a găsi un sens profesional.

Pe parcursul acestei zile, la Xponential Transylvania, participanții vor avea oportunitatea de a interacționa cu experți din domeniul organizațional și de a participa la sesiuni interactive și Q&A. Printre invitații speciali ai evenimentului se numără:

  • Dr. Oana David – director, Clinica Universitară de Psihologie „Babeș-Bolyai PsyTech” și The International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy
  • Dr. Dan Mircea Suciu – conferențiar universitar, Facultatea de Matematică și Informatică, UBB
  • Dr. Mihaela Nabăr – director executiv, World Vision România
  • Dr. Raul Lupaș – coordonator departament corporate, Mind Education

Agenda conferinței „Beyond Motivation – Create Meaning@Work”

  • 14:00 – 14:30: Înregistrarea participanților, coffee & networking
  • 14:30 – 15:00: Mesaj de bun venit – Dr. Oana Pop (Ghimbuluț)
  • 15:00 – 15:30: „Ce pot face organizațiile pentru a susține motivația generației Z?” – Dr. Oana David
  • 15:30 – 16:00: „Reteaming – arta de a destabiliza o echipă” – Dr. Dan Mircea Suciu
  • 16:00 – 16:30: Pauză (coffee & networking)
  • 16:30 – 17:00: „We value people sau Oamenii contează” – Dr. Mihaela Nabăr
  • 17:00 – 17:30: „Colaborare sau compromis? Cum navigăm relațiile profesionale” – Dr. Raul Lupaș
  • 17:30 – 18:00: Sesiune Q&A

Ziua 2 – Activități pentru studenți

Cea de-a doua zi, 15 noiembrie, este dedicată în exclusivitate studenților, oferindu-le ocazia de a interacționa cu organizații studențești, de a participa la workshopuri și de a explora oportunități de voluntariat.

Agenda activităților pentru studenți

  • 9:30 – 12:00: Târg ONG-uri – 18 organizații studențești își vor prezenta proiectele și oportunitățile de voluntariat.
  • 9:30 – 10:15: Sesiuni paralele de workshopuri, pe teme de motivație, management al timpului și al stresului.
  • 10:30 – 11:15: „Tips and Tricks de sesiune” – sfaturi oferite de studenți din anii mai mari pentru a aborda eficient perioada de examene.
  • 11:15 – 12:00: Prezentarea OSUBB și CSUBB – Georgiana Tîmpescu (CSUBB) și Petru-Iosif Cioară (OSUBB) vor vorbi despre importanța voluntariatului în timpul facultății și vor prezenta programe și proiecte în care studenții se pot implica.

„Zilele Carierei” reprezintă un prilej unic de dezvoltare și interacțiune, aducând împreună studenți, profesioniști și experți în resurse umane. Evenimentul are ca scop să ofere participanților un cadru deschis de schimb de idei, strategii și bune practici, contribuind la consolidarea unei cariere de succes.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 443 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de nouă ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este partea alianței universităților europene EUTOPIA.