A BBTE a legjobb kétszáz egyetem között a sanghaji listán

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem elérte a 151–200. helyezést az Academic Ranking of World Universities/ARWU, közismertebb nevén a sanghaji listán, amely a legtekintélyesebb nemzetközi egyetemi rangsornak számít a kiértékelés során alkalmazott kiválósági mutatók, azaz az oktatás minősége és a kutatási eredmények alapján.

A BBTE által elért helyezés a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar közigazgatás szakterületre vonatkozik: (http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/public-administration.html); ugyanebben a kategóriában találjuk a bukaresti Közgazdaságtudományi Akadémiát is.

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem továbbra is megőrizte helyét a világ legjobb egyetemei között a legfrissebb nemzetközi egyetemi rangsorok alapján, amelyek irányadónak számítanak az európai és nemzetközi akadémiai közegben.

 „A BBTE jelenléte a sanghaji lista kiemelt helyén, a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar keretében működő közigazgatás szakterület révén, ismételten igazolja – amennyiben erre még szükség lenne –, a BBTE által biztosított oktatás, valamint az itt zajló tudományos kutatás minőségét, egy olyan egyetemen, amelynek kiváló akadémiai státusa újból megerősítést nyert.” – jelentette ki dr. Călin Hințea egyetemi tanár, a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar dékánja.

Dr. Daniel David egyetemi tanár, a BBTE kutatásért, versenyképességért-kiválóságért, valamint a tudományos kiadványokért felelős rektorhelyettese úgy nyilatkozott, hogy „ezeket a kiváló eredményeket a romániai felsőoktatási rendszerben tapasztalható krónikus alulfinanszírozottság tükrében kell értékelnünk. A nemzetközi egyetemi rangsorokban elért eredmények és helyezések újra megerősítik a Babeș–Bolyai Tudományegyetem státusát és nagyfokú hitelességét.”

Fontos megemlíteni, hogy 2018-ban világszinten közel 27.000 egyetem működik.

Forrás: http://www.shanghairanking.com/