A Román Akadémia a BBTE oktatóit és kutatóit is kitüntette

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem oktatói és kutatói közösségének több tagja is a Román Akadémia kitüntetésében részesült 2017. december 15-én Bukarestben. Ebben az évben a 2015-ben megjelent tudományos publikációkat díjazták, a kitüntetettek listáján 11 személy szerepel, akik a BBTE keretében fejtik ki oktatói és kutatói tevékenységüket.

A Román Akadémia által adott kitüntetések a romániai vagy külföldi kutatóknak és művészeknek a tudomány fejlesztése és a kultúra művelése terén végzett hozzájárulásuk méltányos elismerése.

„A Babeș–Bolyai Tudományegyetemen hagyománya van a kiválóságnak, és ez nemcsak becsületünkre válik, hanem egyúttal kötelez is. Azt a megtisztelő feladatot kaptuk, hogy folyamatosan fenntartsuk akadémiai közösségünk tagjainak erőfeszítését és kivételes eredményeit, és íme, ezeket most méltányolják és elismerik a legmagasabb szinten is.” – jelentette ki a BBTE rektora, dr. Ioan-Aurel Pop akadémikus, egyetemi tanár.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem tagjainak a Román Tudományos Akadémia által kitüntetett névsorát az alábbi táblázatban lehet megtekinteni.