BBTE-s diákok első alkalommal a világ legrangosabb menedzsment esettanulmányi versenyén

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének diákjai meghívást kaptak a világ legrangosabb menedzsment esettanulmányi versenyére, a John Molson Undergraduate Case Competition-re (JMUCC), amelyre 2018. február 18. és 24. között kerül sor a kanadai Montreálban.

A John Molson Undergraduate Case Competition elnevezésű versenyen első alkalommal résztvevő Babeș–Bolyai Tudományegyetemet a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet diákjaiból álló négyfős csapat képviseli, név szerint Deák Péter, Éltes Rita, Kelemen Kincső és Szabó Norbert. A résztvevő egyetemek névsora most már elérhető a JMUCC honlapján.

A tavalyi év során a nemzetközi menedzsment versenyeken elért kiemelkedő eredmények révén szerezte versenyzési jogosultságát a négy hallgatóból álló csapat. A diákok többek között a Harvardon, Londonban, Párizsban, Pisában és Brüsszelben megrendezett nemzetközi esettanulmányi versenyeken mérhették össze tudásukat más országokból érkező csapatokkal.

A világ minden részéről azok az egyetemek kapnak meghívást a JMUCC-n való részvételre, akik a legjobban teljesítenek a nemzetközi esettanulmányi versenyeken. A 2018-as verseny résztvevői között 24 magas színvonalú gazdaságtudományi képzést nyújtó egyetem szerepel. Az amerikai kontinenst a HEC Montreal, a University of Toronto, a York University, a Concordia University, a Carlton University, a Queen’s University, a University of Alberta, a University of Prince Edward Island, az Universidad Panamericana, a University of South Carolina, a University of Vermont és a University of Florida képviselik. Ázsiából a Chinese University of Hong Kong, a National University of Singapore, a Chulalongkorn University, valamint az American University of Beirut szerepel, Ausztráliát pedig két egyetem, a Queensland University of Technology és a University of New South Wales képviseli.  Európából a Babeș–Bolyai Tudományegyetem mellett a Rotterdam University of Applied Sciences, a BI Norwegian Business School, a University of Münster, a University of Navarra, és a Dublin Institute of Technology csapata vehet részt a rangos nemzetközi versenyen.

Forrás: http://www.jmucc.ca/competing-schools