Csoportmásodik helyezést szereztek a BBTE közgazdász hallgatói a maastrichti esettanulmány-versenyen

Erős nemzetközi mezőnyben a BBTE-t képviselő, Barabási Tamás (Gazdasági informatika, 2. év), Jakó Zsolt (Menedzsment, 2. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika, 3. év) és Pádár Zsuzsanna (Pénzügy és bank, 3. év) alkotta csapat kiváló II. helyezést ért el a csoportban a hollandiai Maastricht University 24 órás esettanulmány-próbáján. A csoportot a University of Florida csapata nyerte, a végső győztes a kanadai Queen’s University lett.

2019. április 28. és május 4. között a hollandiai Maastricht University gazdasági kara, a School of Business and Economics szervezésében került sor a 2019-es International Case Competition @ Maastricht nemzetközi menedzsment esettanulmány-versenyre, amelyen a világ 16 vezető gazdasági felsőoktatási intézménye vett részt négy különböző kontinens képviseletében. A többfordulós verseny két 3 órás, valamint egy 24 órás esettanulmány megoldásából tevődött össze, a résztvevő 16 csapat pedig négy darab 4 csapatból álló csoportban versenyzett a nagydöntőbe való jutásért.

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét képviselő 4 fős hallgatói csapat fokozatosan javuló teljesítményt mutatva kiválóan szerepelt a rendkívül színvonalas nemzetközi mezőnyben. A „Synergy Consulting” fantázianevet viselő kolozsvári csapat az első 3 órás esettanulmányon negyedik, a második 3 órás próbán harmadik, míg a legnagyobb súllyal bíró 24 órás esettanulmány-versenyen második helyezést ért el a csoportban, a továbbjutást érő helyet azonban végül a University of Florida csapata szerezte meg, akik a döntőben végül második helyezést értek el.

A versenyt a kanadai Queen’s University csapat nyerte, mögöttük a University of Florida végzett, harmadik lett a Hong Kong University of Science and Technology csapata, míg a negyedik helyezést a washingtoni Georgetown University csapata szerezte meg.

A kolozsvári csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

A verseny honlapja: https://www.icc-maastricht.com/