Kiváló Tanár Program másodéves BBTE-s hallgatóknak

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata 2018. októberében indítja a Kiváló Tanár Programot, amely a BBTE másodéves, pedagógia modult is végző hallgatóinak szól.

A program célja az egyetemi hallgatók motiválása a tanári pálya választására és lehetőség biztosítása gyakorlati tapasztalat szerzésre. A BBTE fontosnak tartja felhívni a diákjainak figyelmét arra, hogy az oktatói munka vonzó is lehet, valamint az intézmény kötelességének érzi, hogy kineveljen egy felkészült, lelkes és elkötelezett oktatói generációt.

A résztvevők egy tanéven keresztül heti 4 órát egy iskolában töltenek egy mentortanár mellett (órákat hallgatnak, kiértékelnek, segítenek a tanárnak az órák előkészítésében, bekapcsolódnak a tanórákba). Ezen kívül havonta egyszer tréningen/műhelymunkán vehetnek részt, ahol egyrészt megoszthatják társaikkal tapasztalataikat, másrészt olyan technikákat, módszereket tanulhatnak, olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyekre az egyetemi tanterv nem tér ki.

A program fontos része a közösségépítés, ennek érdekében egy csapatépítő hétvégével indítunk október 20–21-én. A képzéssorozat minden egyes eleme ingyenes.

A jelentkezési űrlap https://goo.gl/KJXdgC és a feltöltött motivációs levél alapján október első hetében személyes interjúra kerül majd sor. Jelentkezési határidő: augusztus 15. Összesen 20 személyt tudunk fogadni az első tanévben.

Promófilm