Tanulmányi felzárkozást segítő központot indít elsőéves diákoknak a Babeș–Bolyai Tudományegyetem

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem komplex programot indít az ősszel tanulmányaikat elkezdő diákok támogatására. A StudHub BBTE célja az egyetem elsőéves hallgatói számára az egyetemi (majd szakmai) siker feltételeinek biztosítása szakterülettől függetlenül. Hosszabb távon az egyetem szakmai segítség nyújtása révén csökkenteni szeretné az egyetemisták lemorzsolódását, célkitűzés, hogy minél több BBTE-n tanulmányokat folytató diák sikeresen végezze el a megkezdett felsőoktatási képzést.

Minden résztvevőt egy tutor (a projektben résztvevő tanár) kísér az első év folyamán. Ezen kívül olyen műhelyeken vehetnek részt, amelyek az egyetemi sikerességhez szükséges készségek és képességek (soft skillek) fejlesztését célozzák: jegyzetelési módszerek, előadástechnika, tudományos szövegírás, időmenedzsment. Ugyanakkor karriertanácsadásra is jelentkezhetnek és elsajátíthatják a hatékony önmotivációs stratégiák és stresszkezelés alapjait is.

Minden résztvevő használhatja az egyetem Tanulási Központjának felszerelését: számítógépek, laptopok, internet, egyéni és csoportos tanulásra alkalmas közösségi terek, valamint részt vehet az itt megszervezett tevékenységeken: filmklub, társasjáték-estek, kirándulások, stb.

A Tanulási Központba már a jelenleg zajló felvételi során lehet jelentkezni, valamint a 2018/2019-es tanév kezdetén a program Facebook-oldalán

A programot röviden bemutató videó

A StudHub BBTE projektet a Világbank támogatja.