Több mint 9.700-an iratkoztak felvételire az első négy napon a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen

Több mint 9.700 frissen végzett középiskolás nyújtotta be felvételi dossziéját a Babeș–Bolyai Tudományegyetem által meghirdetett nappali és távoktatási szakokra, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem által meghirdetett nyári felvételi időszak legelső négy napján.

A legkeresettebb kar a Matematika és Informatika Kar volt, ahová 1.922-en iratkoztak be az alapképzés nappali tagozatára, majd sorban következik a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar, amelynek alapképzési szakjaira 1.569-en iratkoztak, a Pszichológia és Neveléstudományok Kar 1.012 benyújtott dossziéval, a Bölcsészettudományi Kar, ahová négy nap alatt 762 jelentkező iratkozott, majd a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar, ahová 740-en iratkoztak be.

Ami a távoktatásos képzési programokat illeti, a legelső helyet a Pszichológia és Neveléstudományok Kar foglalja el, ahol a beiratkozás első négy napján 264 jelentkező volt, majd a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar 129 dossziéval.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem által meghirdetett magiszteri képzésre ebben a beiratkozási időszakban közel 2.250-en iratkoztak be. A legnépszerűbb magiszteri szakok a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar szakjai, ahová 660 dossziét nyújtottak be, majd a Pszichológia és Neveléstudományok Kar szakjai 336 dossziéval, illetve a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar szakjai 212 dossziéval.

A középiskolát végzettek számára, valamint azok számára, akik befejezték alapképzési tanulmányaikat, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem több mint 8.300 tandíjmentes és közel 18.000 tandíjas helyet hirdetett meg az alapképzési és magiszteri felvételire.

Összesen 244 alapképzési program (nappali és távoktatás), valamint 222 magiszteri program (nappali és csökkentett látogatású képzés) közül választhatnak a felvételizők.

A nyári felvételi 2018. július 11. és július 29. között zajlik. A beiratkozási időszakra, a felvételi díjakra, az eredmények kifüggesztésére vonatkozó információkat az alábbi oldalon lehet megtekinteni: http://admitere.ubbcluj.ro/hu/