Újdonság a BBTE-n: online kiadott, ellenőrzött és időzített sorszámok a felvételire való iratkozás során

Azok a jelentkezők, akik a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának hallgatói szeretnének lenni, a 2018. július 11-én, szerdán kezdődő felvételi beiratkozás során már használhatják azt az új fejlesztésű rendszert, amelynek célja a kari folyosókon kígyózó sorok és a várakozási idő lecsökkentése, a beiratkozási dossziék leadása során.

Ennek köszönhetően a sorszámok kibocsátása kétféle módon lehetséges, akár a helyszínen, akár online, a kari honlapon keresztül (www.econ.ubbcluj.ro), interneteléréssel rendelkező bármilyen típusú elektronikus készülék segítségével (okostelefon, számítógép, táblagép stb.). Ezenkívül, a sorszám online lekérése során a jelentkezők kiválaszthatják a felvételi beiratozási díj kifizetésének napját és pontos időpontját.

„Ha a tavalyi évben a sorszám és a várakozási idő valós idejű online megjelenítése ismereteink szerint országos premiert jelentett, az idei innováció szintén újdonságnak számít a regionális egyetemi rendszerben.”, nyilatkozta dr. Răzvan Mustață egyetemi docens, a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar dékánja.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán 2018. július 11-én, szerdán kezdődik a beiratkozás. A jelentkezőknek alapképzésen 2.355 tandíjmentes és tandíjas hely áll rendelkezésére, valamint 780 hely a távoktatási rendszerben. Magiszteri képzésen a kar 1.320 tandíjmentes és tandíjas helyet hirdetett meg nappali tagozaton, valamint 265 helyet csökkentett látogatású képzésen.

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem a 2018–2019-es egyetemi tanévre 4.958 tandíjmentes, több mint 9.300 tandíjas, és 2.700 távoktatási és csökkentett látogatású helyet hirdet meg az alapképzési felvételire.

A magiszteri képzésen közel 3.382 tandíjmentes, több mint 6.218 tandíjas hely kerül meghirdetésre a 2018–2019-es egyetemi tanévre.

A felvételire jelentkezők 244 alapképzési program (távoktatási és csökkentett látogatású képzés), valamint 222 magiszteri program (távoktatási és csökkentett látogatású képzés) közül választhatnak.

A nyári felvételi 2018. július 11. és július 29. között zajlik. A beiratkozási időszakra, a felvételi vizsgákra, az eredmények kifüggesztésére, a fellebbezések benyújtására, a helyek visszaigazolására, valamint a megmaradó helyek újraosztására vonatkozó tudnivalókat a BBTE egyes karai határozzák meg. Bővebb információkat az alábbi oldalakon lehet megtekinteni: http://admitere.ubbcluj.ro/hu/