UBB își deschide porțile pentru viitorii studenți

Universitatea Babeş-Bolyai îşi va deschide miercuri, 12 iulie 2017, porţile pentru absolvenţii de liceu candidaţi la statutul de student.

Aceştia sunt aşteptaţi cu o ofertă extrem de diversificată, candidaţii având la dispoziţie, pentru anul universitar 2017-2018, un număr de 4.947 de locuri bugetate, peste 9.200 de locuri în regim cu taxă și 2.650 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. Din aceste locuri bugetate, 60 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 5 sunt destinate persoanelor cu dizabilități, iar alte 128 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara granițelor țării.

Absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele, peste 3.595 de locuri la buget, peste 6.600 de locuri la taxă și aproximativ 900 de locuri pentru învățământul cu frecvență redusă. Din numărul locurilor bugetate 25 sunt special alocate candidaţilor de etnie rromă, iar 95 sunt destinate etnicilor români din afara graniţelor României.

Candidații vor putea alege între cele 237 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv cele 223 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Perioada de admitere este cuprinsă între 12 și 31 iulie 2017. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB. Pentru mai multe detalii puteţi accesa link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/calendar/ şi http://admitere.ubbcluj.ro/ro/master/calendar/.

Pentru admiterea în anul universitar 2017-2018 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită.

Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2017-2018 sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăţi şi pot fi consultate la adresele: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_admitere/ http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/.