Ediția a XIV-a a „Zilei Interacțiunii Om-Animal”, desfășurată la UBB

Biroul pentru Studenți cu Dizabilități al Universităţii Babeş-Bolyai, alături de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, organizează joi, 1 iunie 2017, în intervalul orar 10.00 – 16.00, cea de-a XIV-a ediţie a Zilei Interacţiunii Om-Animal (ZIOA). Evenimentul se va desfășura în Campusul USAMV CN (Calea Mănăștur, nr.3-5).

ZIOA este un eveniment al consorțiului UBB-USAMV CN în domeniul interacțiunii om-animal (cercetare și educație), având ca scop promovarea cunoștintelor și atitudinilor optime față de animale (deținerea responsabilă a animalelor de companie, managementul riscului zoonotic), precum și a conceptului de One Health (o singură sănătate).

ZIOA aduce împreună participanți din domeniile protecției animalelor, promovării adopțiilor și activităților asistate de animale (ex. agilitate, activități și terapie asistate de animale, ghidaj al persoanelor nevăzătoare), atrăgând sute până la mii de participanți la fiecare ediție.

Participanții ZIOA la ediția a 14-a (01.06.2015) sunt: Facultatea de Medicină Veterinară (USAMV CN), Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (UBB), Biroul pentru Studenți cu Dizabilități (UBB), Facultatea de Biologie și Geologie (UBB), Spitalul Universitar de Urgență al USAMV CN, Vivariul UBB, Muzeul de Zoologie al UBB, asociații care promovează protecția animalelor și activitățile asistate de animale: Descoperă Natura, iCare, Nuca, Angel Dogs, Pet Joy Sports (Școala de Dresaj și Pensiune), Arca lui Noe, Ronda, asociații studențești din USAMV și UBB (ASMV, ASPR, Fabrica de Zâmbete, IVSA), Paracord for Pets, Animagus, Vegan în Cluj-Napoca, echipe de terapie asistată de animale și numeroși voluntari din cadrul celor două universități.

Programul evenimentului ZIOA ediția 14 este următorul (intrarea este liberă):

  • 10:00 – Deschiderea oficială a ZIOA (reprezentanți ai instituțiilor organizatoare)
  • 10:30-16:00 Vizite ghidate la Departamente ale Facultății de Medicină Veterinară (Boli infecțioase și parazitologie), Spitalul Universitar de Urgență al USAMV CN, Muzeul de Anatomie, Acvariu, Expoziția de Animale Exotice.
  • 11:00 -13:00 Exerciții de agilitate pentru copii, familii și animale (Scoala de Dresaj Canin Pet Joy)
  • 12:00 -14:00 Plimbări cu câinii-ghid pentru persoane nevăzătoare (Asociația Angel Dog, Satu-Mare)
  • 10:00 – 15:30 Colțurile Cunoașterii (Colțul Vivariului, Colțul Muzeului Zoologic al UBB, Expoziția de animale exotice)
  • 11:00 – 15:00 Sesiuni de călărie cu Descoperă Natura (cu pauze între sesiuni)
  • 10:30 – 16:00 Ateliere de creație la standurile asociațiilor studențești (Fabrica de Zâmbete, face-painting pentru copii), standuri pentru adopție și târgușoare de casă ale ONG-urilor în domeniul protecției animalelor, ateliere de informare, standuri de adopție, consiliere comportamentală pentru stăpânii cu animale de companie și pentru persoanele care doresc să adopte animale, interacțiuni cu animale de terapie, jocuri și alte surprize.

Intrarea este liberă pentru oameni și animalele lor de companie.

*Notă: Rugăm persoanele care își aduc animalele de companie să le asigure apă, hrană și supraveghere continuă. De asemenea, se recomandă ca animalele să aibă vaccinările la zi și să nu aibă un istoric al agresivității față de oameni și animale.

 Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina de facebookhttps://www.facebook.com/events/761737673997287/?fref=ts.