Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

„Transnational Families: Generations, Differences, Solidarity” – prima conferință pe tema familiilor transnaționale organizată în România

07-07-2017, 8:00 am - 08-07-2017, 5:00 pm

Transnational Families: Generations, Differences, Solidarity este prima conferință pe tema familiilor transnaționale care se organizează în România. Ținând cont că peste un sfert din populația României trăiește în acest tip de familii, evenimentul are o semnificație aparte.

Conferința este organizată ca parte integrantă a trei proiecte de cercetare pe tema familiilor transnaționale. Două dintre acestea sunt găzduite de Centru pentru Studierea Populației din cadrul UBB, iar cel de-al treilea de Institutul de Sociologie al Universității Neuchâtel (Elveția).

Pe parcursul celor două zile vor fi prezentate lucrări ale specialiștilor din peste 20 de țări, acoperind aspecte variate ale familiilor transnaționale, cum ar fi: comunicarea transnațională; rolul copiilor în acest tip de familii; rolul părinților și al vârstnicilor; aspecte ale cuplurilor bi-naționale.

În cadrul conferinței vor avea loc prezentări plenare trei specialiști de renume din domeniu.

Mai multe informații despre această conferință găsiți accesând link-ul: http://csp.centre.ubbcluj.ro/transnational/programme

Detalii

Începe:
07-07-2017, 8:00 am
Se termină:
08-07-2017, 5:00 pm
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, ,
Site web:
http://csp.centre.ubbcluj.ro/transnational/programme

Loc de desfășurare

Centrul pentru Studierea Populației, UBB
str. A. Iancu, nr. 68
Cluj-Napoca, Cluj
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare