Liceenii pot testa experiența universitară la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai a câștigat proiecte în valoare de aproximativ 3 milioane de lei pentru prevenirea abandonului școlar și sprijinirea tinerilor în alegerea viitoarei cariere.

Proiectele au fost aprobate în urma competiției deschise pentru finanțarea unor programe de vară de tip punte (şcoli de vară) în cadrul proiectului ROSE, Schema de granturi pentru universități.

În cadrul competiţiei deschise, UBB a câștigat 8 sub-proiecte dintr-un total de 69 de sub-proiecte depuse la nivel de țară. Toate cele 8 sub-proiecte depuse se adresează elevilor de liceu, cărora UBB dorește, prin intermediul acestor fonduri, să le ofere ocazia unei experiențe universitare timpurii și să îi ajute în alegerea unei rute educaționale și profesionale cât mai potrivite.

În condiţiile unei pieţe de muncă extrem de dinamice şi competitive, este foarte important ca viitorii studenţi să cunoască domeniul pe care-l vor aborda la nivel universitar. Doar în acest fel vom putea avea studenţi cu adevărat interesaţi de facultate, studenţi care să îşi finalizeze studiile şi care să se poată integra apoi pe piaţa muncii, iar Universitatea Babeș-Bolyai este o universitate care a ţinut cont întotdeauna de cerinţele reale ale pieţei muncii”, a declarat Dan Lazăr, prorectorul UBB responsabil cu finanțarea, fondurile europene, informatizarea.

Proiectul ROSE este un proiect finanțat de Banca Mondială și implementat, la nivel național, de Unitatea de Management a Proiectelor cu Finanțare Externă din cadrul Ministerului Educației Naționale. Acesta este un proiect implementat la nivel național care se adresează atât liceelor, cât și universităților.