Prima ediție a Congresului MATh en JEANS din România, organizată la UBB

Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Asociația MATh en JEANS și Filiala Cluj a Societății de Științe Matematice din România (SSMR) organizează, în perioada 7 8 aprilie 2017, primul Congres MATh en JEANS din România.
La eveniment vor participa 150 elevi de liceu din România, Franța și Italia care au desfășurat activităţi de cercetare matematică. Elevii vor fi însoțiți de profesorii și cercetătorii care i-au sprijinit.
Activitățile care se vor derula pe parcursul Congresului cuprind comunicări științifice, activități recreative pentru elevii din școlile partenere, prezentarea unei teme matematice de interes pentru elevi și un forum al proiectelor de cercetare matematică.
Manifestare internaţională cu tradiţie, Congresul MATh en JEANS a ajuns la cea de-a 28-a ediţie şi se va desfăşura, în perioada perioada martie-aprilie 2017, în 11 centre: Abu Dhabi, Arras, Cluj-Napoca, Dusseldorf-Essen, Grenoble, Liege, Marseille, Montreal, Nantes, Paris şi Pau.
Proiectul demarat în anul 1989 vizează promovarea tinerilor cercetători în domeniul matematicii, promovarea activităților de cercetare matematică în școli, precum și dezvoltarea unor parteneriate care să aibă în vedere cercetarea matematică.