UBB își premiază oamenii care o mențin de șapte ani consecutivi ca prima universitate din țară

10 februarie 2023

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și-a sărbătorit, în această săptămână, cei mai buni membri în anul academic 2022.

Premiile Universității pe anul 2022 au vizat: (1) performanță de excepție pentru savanții UBB aflați între primii 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii, în toate domeniile considerate simultan și/sau în domeniul de specialitate, în 2021 și/sau în toată cariera; (2) Premiile UBBMed (instituite tranzitoriu, pentru noul program UBB), pentru publicații cu factor mare de impact și pentru prima publicație cu afiliere formală UBBMed; (3) premii pentru activitatea științifică; (4) premii pentru activitatea educațională; (5) premii pentru relația cu societatea; (6) premii pentru activitatea administrativă și (7) alte premii speciale (ex. reconfirmarea „Grupului Prof. Aștilean”, câștigătorul Galei Cercetării Românești pentru echipe cu experiență; cercetători în noi domenii academice în Institutul STAR-UBB; contribuții internaționale majore în zona cultural-academică).

„Și în anul 2022, UBB a rămas pentru al șaptelea an consecutiv prima universitate din țară, prin prisma performanțelor în rankingurile internaționale (sintetizate în metaranking). Pe lângă contribuția întregii comunități UBB la această performanță de excepție, a fost momentul să-i premiem și să-i aplaudăm pe cei mai buni dintre noi în anul 2022. Mă bucur, ca rector UBB, să am această ocazie, să reprezint și să fac  parte din această comunitate academică de prestigiu”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Listele cu numele tuturor câștigătorilor vor fi publicate pe site-ul Institutului STAR-UBB și al Centrului pentru Managementul Cercetării Științifice, precum și în newsletter-ul Centrului Qualitas.