UBB organizează INNOFair, un eveniment dediat inovării

26 mai 2023

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează marți, 30 mai 2023, evenimentul INNOFair, prin care își propune să aducă în prim-plan proiectele inovatoare dezvoltate de comunitatea academică, dar și să reunească echipele de cercetare și start-up-urile studențești din cadrul UBB cu investitori, consultanți în accesarea fondurilor de inovare, reprezentanți ai mediului economic, precum și cu toți cei pasionați de inovare.

Evenimentul va avea loc la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC, str. Valea Chintăului nr. 1), începând cu ora ora 09.30,

INNOFair va fi deschis de rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, personalități din cadrul Universității, cercetători, experți în finanțare și comunicare, urmând să se desfășoare pe trei zone de interes:

  • Research Alley, zonă dedicată expunerii cercetărilor realizate de către echipele de cercetare din cadrul UBB care au obținut fie rezultate cu potențial comercial, fie au dezvoltat un prototip pe baza acestor rezultate;
  • Start-Up Alley va fi zona dedicată start-up-urilor inițiate de studenții UBB;
  • Investors’ Corner este zona în care investitorii și specialiștii în comercializarea rezultatelor cercetării vor putea interacționa cu cercetătorii și studenții UBB pentru identificarea oportunităților de transfer al rezultatelor cercetării spre industriile de profil.

UBB TechTransfer, structura de transfer tehnologic a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, va fi și ea prezentă cu un stand în cadrul evenimentului.

INNOFair va cuprinde și două workshop-uri: „Oportunități de Finanțare” (de tipul „ask me anything”), respectiv „Science Communication” (cu activități practice care să ajute participanții să-și îmbunătățească aptitudinile de comunicare științifică).

INNOFair este organizat în cadrul proiectului INNOChange- Creșterea capacității de inovare pentru învățământul superior (Innovation Capacity Building for Higher Education).