Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Ziua Porților Deschise la Departamentul de Geologie al UBB

28-05-2022, 10:00 am - 6:00 pm

Departamentul de Geologie al Facultății de Biologie și Geologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează sâmbătă, 28 mai 2022, evenimentul „Ziua porților deschise”.

Evenimentul se va desfășura în intervalul 10.0016.00, în clădirea centrală a Universității de pe strada  Mihail Kogălniceanu, nr.1 și va avea ca tematică „Călătorie spre centrul Pământului”.

Tematica propusă în acest an va oferi vizitatorilor posibilitatea de a pătrunde într-o lume fascinantă, de a descoperi și explora structura internă a Pământului”, au declarat organizatorii.

În cadrul evenimentului, vizitatorii adulți, dar mai ales cei mici, vor putea avea parte de diferite tipuri de experiențe, precum: vizitarea Muzeelor de Mineralogie și Paleontologie-Stratigrafie, observarea mineralelor și fosilelor la microscop, identificarea adevăratelor minerale și roci menționate în jocul Minecraft, modelarea faliilor și a altor structuri geologice, vizionarea unor erupții vulcanice în miniatură, participarea la vânătoare de comori (tresure hunting), desene pe pietre, căutare de fosile și diverse jocuri și alte activități pentru copiii pasionați de științele Pământului.

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul cadrelor didactice ale Departamentului de Geologie și ale celor două Muzee – de Mineralogie și de Paleontologie-Stratigrafie –  și al studenților geologi, care vor fi la dispoziția vizitatorilor pe tot parcursul zilei.

Intrarea este gratuită.

Detalii

Dată:
28-05-2022
Oră:
10:00 am - 6:00 pm
Categorii Eveniment:
,