Poziția UBB cu privire la includerea unor texte neconforme spiritului academic în pachetele campaniei „stUdent la Cluj”

14 octombrie 2024

 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a promovat și continuă să promoveze tradiția și excelența academică, spiritul universitar fiind cel care ne ghidează toate acțiunile.
Campania „stUdent la Cluj”, în care UBB a intrat ca partener la invitația FC Universitatea Cluj, este una menită să atragă studenții către mișcarea sportivă clujeană și să închege comunitatea din care Universitatea noastră face parte, alături de toate celelalte universități publice din Cluj, ca membru fondator al Asociației Sportive Universitatea Cluj.
Broșura cu versurile galeriei U Cluj a fost eliminată din kit-urile distribuite studenților, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) fiind împotriva oricăror forme de manifestare a comportamentelor necorespunzătoare mediului academic, agresive, indecente sau lipsite de fair-play.
UBB promovează valorile multiculturalității, diversității și incluziunii, precum și pe cele ale excelenței în toate domeniile de activitate pe care le abordează, iar implicarea în campania „stUdent la Cluj” urmărește tocmai închegarea unei comunități academice guvernată de spiritul sportivității. Din această perspectivă, este important ca ideea frumoasă a campaniei care s-a bucurat de un foarte mare succes în rândul studenților să nu fie umbrită de o eroare regretabilă.