
30 aprilie 2025
Studenții economiști ai Universității Babeș-Bolyai (UBB) au obținut două premii în finala competiției internaționale de studii de caz Modul Business Championship din Viena. Ambele echipe, alcătuite din studenți în anul I ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), au reușit să se califice în finala competiției, unde una dintre cele două echipe clujene a obținut medalia de argint, iar cealaltă echipă o mențiune.
Competiția a avut loc între 24 și 27 aprilie 2025 la Universitatea Modul din Viena, unde, pe baza unei etape de calificări online organizate la nivelul Europei Centrale și de Est s-au calificat un număr total de 10 echipe universitare din 6 țări diferite. Astfel, cele două echipe ale UBB au reprezentat România la această întrecere, concurând cu echipele studențești ale unor universități din Germania, Austria, Ungaria, Serbia și Ucraina. Echipele clujene au avut o performanță remarcabilă pe parcursul concursului, reușind să se califice în finala mare, de unde s-au întors cu o medalie de argint și o mențiune.
Echipa medaliată cu argint a fost formată din studenții Burkhardt Balázs (Informatică economică, anul I), Izsák Adél (Finanțe și bănci, anul I) și Lázár Benedek (Informatică economică, anul I). Membrii echipei care a obținut mențiunea, respectiv locul 4, au fost Ladó Viktória (Finanțe și bănci, anul I), Nagy Jázmin-Andrea (Management, anul I) și Toth Izolda (Management, anul I).
În cadrul competiției, echipele au avut 24 de ore la dispoziție pentru a elabora un studiu de caz pentru Raiffeisen Bank International, având ca temă principală dezvoltarea unor instrumente digitale prin care banca poate atrage tinerii cu vârste între 14 și 18 ani.
Coordonatorii echipelor UBB au fost prof.univ.dr. Szász Levente, conf.univ.dr. Györfy Lehel, conf.univ.dr. Rácz Béla-Gergely și doctoranda Izsák Réka.
Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 444 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (de aproximativ 55.000 de oameni, din 15 localități și 12 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de nouă ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar/Național care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.