A doua dezbatere prezidențială organizată de UBB și Rethink România

Rethink România şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) vă invită la o dezbatere cu Elena Lasconi, candidat la alegerile prezidențiale din luna mai.

Întâlnirea, la care participă reprezentanți ai studenților, mediului academic, mediului de business și societății civile, va avea loc sâmbătă, 26 aprilie 2025, de la ora 17:00, la Impact Hub București, (str. Tudor Arghezi 8-10).

În calitate de instituții orientate spre cercetare, respectiv spre elaborarea şi dezbaterea politicilor publice bazate pe dovezi, discuţia pe care o propunem va fi axată pe conținutul propunerilor elaborate de doamna Elena Lasconi. Aceasta va avea la dispoziție o oră pentru a-și prezenta programul şi pentru a răspunde întrebărilor publicului.

Printre temele propuse se află politica externă și securitatea națională, colaborare interinstituțională și relația cu Guvernul și Parlamentul, provocări strategice interne (demografie, coeziune socială, evoluții economice), educația și cercetarea, accesul la locuințe pentru tineri, costul vieţii în marile oraşe, digitalizare și siguranță online.

Fiecare participant va avea dreptul de a pune o întrebare, care va putea fi selectată în ziua dezbaterii. Pentru a vă rezerva un loc, vă rugăm să completați formularul de înscriere folosind acest link. Avem rugămintea de a o face până la finalul zilei de vineri, 25 aprilie.

Menţionăm că dezbaterea este un rezultat al invitației transmise primilor cinci candidați la alegerile prezidențiale, în ordinea scorurilor medii din sondajele de opinie relevante și va putea fi urmărită live pe pagina de Facebook a UBB.

Detalii despre această inițiativă a UBB și ReThink România și despre prima dezbatere pot fi consultate accesând linkul https://news.ubbcluj.ro/prima-deezbatere-prezidentiala-la-ubb/.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 444 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (de aproximativ 55.000 de oameni, din 15 localități și 12 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de nouă ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar/Național care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.