A doua ediție a conferinței „Sănătatea Familiei și Natalitatea”, organizată de Academia de Științe Medicale, sub egida Academiei Române, găzduită la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va găzdui, în calitate de partener științific (prin UBB School of Health – UBBMed), a doua ediție a conferinței „Sănătatea Familiei și Natalitatea”, organizată de Academia de Științe Medicale, sub egida Academiei Române (https://sanatateafamiliei-natalitate.ro/), în perioada 15-17 mai 2024.

Deschiderea oficială a conferinței va avea loc miercuri, 15 mai 2024, in Aula Magna a UBB (str. M. Kogălniceanu nr. 1, etaj 2), incepând cu ora 13.00, în timp ce lucrările conferinței se vor desfășura în amfiteatrele Facultății de Studii Europene a UBB (str. Emm. de Martonne nr. 1).

Totodată, conferința marchează Ziua Internațională a Familiei (15 mai), iar în cadrul evenimentului va fi lansat volumul de rezumate „Sănătatea Familiei și Natalitatea la Început de Secol XXI”.

Mai multe detalii despre conferință și participanți puteți afla accesând linkul https://sanatateafamiliei-natalitate.ro/.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.