Asist. Asoc. Dr. Andreea Voina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Profesorul lunii noiembrie

Andreea Voina este asistent asociat la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, în cadrul Departamentului de Comunicare, Relații Publice și Publicitate. Este doctor în Științe Politice, cu o teză despre reprezentarea și discursul femeilor în politica contemporană, un studiu comparativ între România și Statele Unite ale Americii. Domeniile sale de expertiză cuprind științele politice, cele ale comunicării și studiile de gen. Andreea Voina e absolventă a programului de licență Comunicare și Relații Publice și a programului masteral de Comunicare Politică. În cadrul Departamentului de Comunicare, Relații Publice și Publicitate, Andreea Voina predă materii de comunicare și științe politice.

În prezent Fulbright Alumna, Andreea Voina a beneficiat de un grant Fulbright Junior Research în Statele Unite ale Americii, între 2016 și 2017, fiind afiliată centrului James M. Cox International Center for Journalism and Mass Communication Training and Research din cadrul Grady College (University of Georgia). Sub atenta îndrumare a Prof. Tudor Vlad, ea și-a elaborat teza de doctorat într-un moment prolific pentru studiile de gen, în timpul și ulterior campaniei prezidențiale americane din 2016.

Interesele ei de cercetare vizează aceleași domenii menționate, fiind autoarea unei serii de cercetări pe tema diverselor culoare de reprezentare politică a femeilor, precum și a performanțelor discursive ale acestora în sfera politică. Ca proiect ulterior tezei, Andreea Voina își propune valorificarea rețelei feministe a programului Fulbright în vederea elaborării unei enciclopedii a femeilor în spații socio-politice dintre cele mai diverse.