Lect. univ. dr. Simona Mutu

Profesorul lunii iulie

Simona Nistor este lector universitar la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Expertiza sa de cercetare vizează domeniul Empirical Banking și abordează o serie de teme actuale pentru sectorul bancar: estimarea riscului sistemic, efectele politicilor de intervenție pe timp de criză, guvernanță corporativă în bănci, politici macroprudențiale.

Simona a realizat stagii de cercetare la Université d’Orléans Franța, University of Reading UK, SAFE Research Center Frankfurt și Intitute for Banking and Finance din cadrul University of Zürich. În prezent este membru în trei proiecte de cercetare (Tinere Echipe și Bridge Grant), iar în trecut a  coordonat grantul de cercetare cu finanțare externă CERGE-GDN „Contagion spillovers in the European banking sector. A macroprudential CoVaR approach”, câștigat în cadrul unei competiții deschise destinată cercetătorilor din Centrul și Estul Europei.

Rezultatele sale au fost publicate în mai multe jurnale de specialitate printre care Economics Letters, Review of Economic and Business Studies, Eastern Journal of European Studies etc. În 2016 a primit „Best paper award” (locul 2) pentru lucrarea „The impact of policy interventions on systemic risk across banks” în cadrul conferinței organizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Totodată participă frecvent la o serie de conferințe internaționale (Financial Engineering and Banking Society, Multinational Finance Association, European Economics and Finance Society, International Network for Economic Research etc.) și a susținut prelegeri în cadrul seminariilor de cercetare la invitația unor facultăți din străinătate (Laboratoire d’Economie d’Orléans, 2014; SAFE Research Center, Goethe University, 2015; Tubingen University, 2016).