Bianca Tămaș

safe_image (2)

Bianca Tămaș este masterandă în anul II la secția Publicitate și PR, linia engleză, în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. Recent, Bianca și-a lansat cea de-a treia carte, Anuță dragă, în care rememorează povestea de dragoste dintre bunicii ei din Huedin. Lansarea volumului a avut loc în incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei, iar cu această ocazie au vorbit apreciativ despre carte nume importante ca Tudor Sălăgean, Radu Țuculescu, Alexandru Jurcan, Ion Mureșan și Vasile George Dâncu. Acest eveniment a reprezentat pentru Bianca un examen de maturitate, pe care l-a trecut cu brio. Plăcerea de a scrie a apărut încă de pe băncile liceului, prima carte, Când cerul era pe sfârşite, publicând-o în clasa a XII-a, în aceasta făcându-și loc gândurile ei din perioada adolescenței. A doua carte, Bere şi pantofi cu toc, conține poeme în proză și a apărut în anul 2014. Talentul ei de scriitoare și l-a perfecționat pe parcursul studenției, în cadrul specializării de Jurnalism a FSPAC. Tot în această perioadă, a început să scrie în presa clujeană, pe blogul ei https://tamasbianca.wordpress.com/ sau la diverse publicații online. În prezent, Bianca lucrează ca reporter la o televiziune locală din Cluj, dedicându-și majoritatea timpului profesiei de jurnalist. Acum, îi pare rău că nu mai are suficient timp să se implice ca voluntar, ca în perioada studenției, deoarece, fiind o fire altruistă, ea simte nevoia să-i ajute pe cei din jur. Atunci când timpul i-a permis acest lucru, s-a implicat deplin în cadrul unor festivaluri de teatru și film, cât și la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania sau Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania.

Fire artistică, Bianca a fost atrasă de teatru, făcând parte dintr-o trupă de amatori timp de șapte ani. Din acest motiv, oricât de ocupată este în prezent, ține să fie fidelă unui grup de oameni frumoși care se ocupă de realizarea Festivalului Național de Teatru STAGE și să-i ajute pe cât de mult posibil.

Cine o cunoaște pe Bianca sau îi citește blogul poate să recunoască în ea profilul unei visătoare care își dorește să coloreze lumea în culori doar de ea știute. Continuăm să o urmărim și pe viitor, așteptând să ne surprindă plăcut, precum a făcut-o și până acum.