„Cât de „verde” este mobilitatea în România?” – o nouă dezbatere din seria „Întâlnirile CGR”

Centrul de Geografie Regională al Facultății de Geografie inițiază o nouă dezbatere din seria „Întâlnirile CGR”. Ediția din luna februarie îl are drept invitat pe av. Radu Mititean, director executiv al Clubului de Cicloturism „Napoca” și președinte al Federației Bicicliștilor din România. Cu rol de pioneriat în tot ceea ce înseamnă activitatea cicloturistică românească, Radu Mititean, alături de alți colegi din cele două ONG-uri amintite, este un neobosit militant al îmbunătățirii condițiilor de circulație și siguranță a bicicliștilor și promovează bicicleta ca mijloc de creștere a calității vieții, dar și ca instrument de educare a societății civile în ceea ce privește utilizarea unui mijloc de transport durabil.
Tema propusă ca dezbatere se regăsește printre tentativele de normalizare și oficializare a unei rețele naționale de trasee marcate pentru turism pedestru și cicloturism. La ora actuală, România este singurul stat european care riscă excluderea din rețelele europene EuroVelo și EuroRando.

Evenimentul va avea loc miercuri, 5 februarie 2020, de la ora 17.30, la sediul Centrului de Geografie Regională (str. Clinicilor nr. 5-7, clădirea Institutului de Speologie, ultimul etaj).

Accesul tuturor persoanelor interesate este liber.

Pentru mai multe informații:

https://ccncluj.blogspot.com

https://biciclisti.ro

https://mobilitate.eu/federatia-biciclistilor-din-romania-anunta-normele-traseelor-turistice-pentru-biciclete/