Cea de-a XVII-a ediție a conferinței internaționale „Air and Water – Components of the Environment”, la UBB

19 martie 2025

Facultatea de Geografie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) celebrează Ziua Mondială a Apei și Ziua Mondială a Meteorologiei prin organizarea celei de-a XVII-a ediții a conferinței internaționale Air and Water – Components of the Environment.

Evenimentul se va desfășura vineri, 21 martie 2025, la Facultatea de Geografie (str. Clinicilor nr. 5-7).

Organizatorii conferinței declară că: „ Evenimentul contribuie la creșterea mediului academic clujean în vizibilitatea națională și internațională, în încurajarea și promovarea tinerilor oameni de știință, în dezvoltarea cooperării cu părțile interesate și diferite instituții din domeniul hidrologiei și meteorologiei, respectiv promovarea și diseminarea rezultatelor și cercetărilor științifice actuale. Acesta bucurându-se de un real interes la nivel național, fiind onorat și cu participanți din străinătate. Cu sprijinul local, al sponsorului fidel, din domeniul apei: Compania de Apă Someș.”

Pentru mai multe informații vă invităm să accesați pagina web: https://aerapa.conference.ubbcluj.ro/.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 444 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (de aproximativ 55.000 de oameni, din 15 localități și 12 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de nouă ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar/Național care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.