Conf. univ. dr. Mircea-Leontin Mureșianu

cv-mm

Profesorul lunii decembrie

Conf. univ. dr. Mircea-Leontin Mureșianu (n. 1955, Rodna) este cadru didactic al Facultății de Geografie, Departamentul de Geografie al Extensiei Bistrița, din anul 2004, după ce, în prealabil, a fost profesor asociat al Extensiei încă de la înființarea acesteia, iar din anul 2012 este și director al Extensiei Bistrița a UBB.

Activitatea didactică și științifică la Extensia Bistrița este una de excepție. Dacă în plan educațional dl. conf. univ. dr. Mircea Mureșianu a excelat prin dăruirea și pasiunea pentru predarea disciplinelor geografice (fapt recunoscut de către colegi și studenți deopotrivă), în plan științific, bogata listă a publicațiilor (cărți, articole, studii, recenzii, etc.) și participărilor la prestigioase manifestări științifice îl recomandă de la sine ca fiind un veritabil exemplu.

Este o figură emblematică a învățământului geografic bistrițean, specializarea de Geografia Turismului de la Extensia Bistrița confundându-se practic cu personalitatea Domniei Sale. Generații întregi de absolvenți își amintesc cu drag de „Domnul Profesor”, care le-a deschis orizonturile geografice și le-a insuflat dragostea pentru natură și turism.

Pentru toate acestea, colectivul Extensiei Bistrița al Departamentului de Geografie al Extensiilor îl propune pe dl. conf. univ. dr. Mircea-Leontin Mureșianu pentru desemnarea ca „Profesorul Lunii” la UBB.