Conf. univ. dr. Septimiu Ormenișan

Departamentul de Jocuri Sportive

Facultatatea de Educație Fizică și Sport

Profesorul lunii iunie 2016

 

Ormenisan-Septimiu1Domnul conf. univ. dr. Septimiu Ormenișan s-a născut la Turda, unde a urmat și cursurile Liceului Industrial   “Mihai Viteazul”. Studiile universitare le-a început, în cadrul Academiei Naționale de Educație Fizică, și Sport din București și le-a finalizat la Cluj, în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. În prezent urmează cursurile de master din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie.

În toamna anului 1996 a devenit cadru didactic la universitatea care l-a format. Studiile doctorale le-a început în anul 2002 și le-a finalizat în 2007, în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, obținând titlul de doctor. Rezultatele activităţii concrete, ca antrenor, dar şi cele rezultate din cercetarea ştiinţifică, au fost valorificate prin prezentarea lor în cadrul unor cursuri de formare şi perfecţionare a antrenorilor în cadrul A.J.F. Cluj, prin diseminarea în publicaţii şi reviste, în cărţi de specialitate. Este posesor al licenței U.E.F.A. “A”

A promovat imaginea universității prin sportul universitar la numeroase competiții pe plan național și pe plan internațional, unde a avut rezultate excepționale.

În anul 2011 a obținut titlul de campion național cu echipa de juniori a F.C. Universității Cluj, fiind recompensat de către Primăria Cluj cu Diplomă de Excelență  pentru rezultate deosebite obținute pe plan național, dar si pentru promovarea sportului clujean.

Conf. univ. dr. Septimiu Ormenișan activează ca voluntar an de an în cadrul proiectului pentru copiii din ciclul primar și gimnazial ”ALEGE SPORTUL” și patricipă la competițiile naționale și internaționale universitare unde are rezultate excepționale, locul I la Roma în anul 2014. De asemnea, a intrat în istoria UBB-ului prin titlul câștigat în premieră în anul 2016 la fotbal, finala jucându-se pe CLUJ ARENA.