Conferința de închidere a proiectului „Restaurarea zonelor umede și a turbăriilor din Regiunea de Nord-Vest (NWPEAT)”, la UBB

Facultatea de Geografie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) – promotor proiect, în parteneriat cu Norwegian Institute for Nature Research – partener 1, organizează, vineri, 19 aprilie 2024, conferința de închidere a proiectului „Restaurarea zonelor umede și a turbăriilor din Regiunea de Nord-Vest (NWPEAT)”. Evenimentul va avea loc în intervalul orar 9:30-13:00, la Hotel PAMI (str. Calea Mănăștur, nr. 39, Cluj-Napoca).

Proiectul NWPEAT se implementează prin Programul „Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme” – RO-Mediu, Apelul de propuneri Restaurarea zonelor umede și turbăriilor, la care Operator de Program este Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, și este finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European SEE 2014-2021. Răspunzând obiectivului Programului RO-Mediu, proiectul NWPEAT contribuie la îmbunătățirea stării ecosistemelor și reducerea efectelor presiunii antropice asupra acestora. Valoarea totală a proiectului este 3.811.259,25 lei (769.982,47 Euro).

Printre rezultatele proiectului, menționăm restaurarea a 10 zone umede și îmbunătățirea stării ecosistemelor regăsite în cadrul acestora, creșterea gradului de conștientizare a grupului țintă privind conservarea ecosistemelor de turbărie, dar și consolidarea parteneriatului creat”, declară organizatorii.

Pentru mai multe informații asociate proiectului vă invităm să vă adresați persoanei de contact lect. dr. Răzvan-Horațiu Bătinaș, director proiect (E-mail: razvan.batinas@ubbcluj.ro).

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.