Conferinţa internaţională  „(Un)Told Stories in Central and Eastern Europe. Oral History since 1990”, organizată la UBB

Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universității Babeş-Bolyai organizează conferinţa internaţională  „(Un)Told Stories in Central and Eastern Europe. Oral History since 1990”.

Evenimentul este organizat cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înființarea Institutului de Istorie Orală și se va desfășura în perioada 24-25 noiembrie 2017.

Ceremonia de deschiere va avea loc vineri, 24 noiembrie 2017, ora 10:00, în Clubul Casei Universitarilor (str. Em. De Martonne nr. 1), iar lucrările se vor desfăşura în sala „Francisc Pall” (str. Napoca nr. 11).

Conferinţa marchează 20 de ani de existenţă a Institutului de Istorie Orală din Cluj-Napoca, prezentând cele mai importante realizări ale acestuia. De asemenea, cercetători tineri din ţară şi din străinătate vor dezbate cele mai noi teme şi abordări în istoria orală și vor prezenta cercetările de istorie orală derulate cu privire la minorităţile din România. Acestea vor constitui nucleul unui Centru de Istorie Orală dedicate minorităților etnice, culturale şi confesionale ce urmează să funcționeze în cadrul Institutului.

Persoană de contact:

CSII. Dr. Lavinia S. Costea

E-mail: lavinia.costea@ubbcluj.ro

Tel: 0745 405050