
Departamentul de Psihopedagogie Specială, din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii Babeş-Bolyai, în parteneriat cu Universitatea Paris 7, Denis Diderot, din Franţa, organizează luni, 7 noiembrie 2016, conferinţa naţională cu tema: „Procesarea fonologică-element central al achiziţiei limbajului oral şi scris”. Manifestarea are loc în cadrul Proiectului de mobilitate pentru cercetători cu experienţă din diaspora-PN-III-P1-1.1-MCD-2016-0044.
Această conferinţă este cea de a XI-a manifestare ştiinţifică pe domeniul terapiei tulburărilor de limbaj şi a dizabilităţilor auditive, organizată de Departamentul de Psihopedagogie Specială.
Lucrările conferinței se vor desfăşura în intervalul 9.00–17.00, în sala „Alexandru Roşca”, la sediul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (Strada Sindicatelor, nr.7).
În prima parte a evenimentului, respectiv în intervalul 10.00–11.30, va avea loc deschiderea oficială alături de prezentarea pe care invitatul principal, prof. univ. dr. Ioana Chiţoran de la Universitatea Paris 7, Denis Diderot o va concentra în jurul tematicii manifestării.
Expunerile, din această parte a conferinţei, vor fi realizate de cadre didactice universitare din România, de la Departamentul de Psihopedagogie Specială al Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a UBB, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Facultatea de Medicină, Cluj-Napoca, dar şi de medici foniatri, psihopedagogi şi profesori de limbi străine, specializaţi în domeniul tulburărilor de limbaj şi comunicare, cu aplecare deosebită înspre problematica procesărilor fonologice.
Acest eveniment coincide şi cu preocupările actuale din domeniul psihopedagogiei speciale din ţara noastră, preocupări legate de metodologia pentru asigurarea suportului necesar elevilor cu tulburări de învățare, metodologie care vizează demersul procedural de implementare a legii nr. 6/2016 care a adus completări Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011.
Subliniem caracterul interdisciplinar-integrator al lucrărilor, ceea ce asigură participanţilor o experienţă de învăţare diversă, cu implicaţii imediate în practica lor profesională.