Corul de cameră Psalmodia Transylvanica din cadrul UBB, prezent la un concurs coral din Serbia

În perioada, 26-28 octombrie 2018, corul de cameră, Psalmodia Transylvanica, al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai, dirijat de Pr. Prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății, a participat la un festival coral concurs, în orașul Sremska Mitrovita, Serbia.
Invitația a fost adresata de către Episcopia Ortodoxă de Carloviț.
Sâmbătă, 27 octombrie 2018, de sărbătoare Sfintei Preacuvioase Paraschiva, pe stil vechi, corala a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie, în biserica ortodoxă din Sremska, iar de la ora 12.30 a intrat în competiție alături de alte 11 formații corale prezente la concurs, toate provenind din spațiul ex-iugoslav: Macedonia, Kosovo, Muntenegru, Bosnia-Hertegovina. Juriul a fost format din personalități marcante ale vieții muzicale din Serbia: Vesna Soiut, Predrag Iocovni, Rade Radovni. Corul de cameră Psalmodia Transylvanica a interpretat urmatoarele piese muzicale: Graiurile mele (Alex. Delcea), solist pr. dr. Gavril Varva; Cred Doamne (Stefan Andronic); Lino Leano și De doi (Nicolae Ursu), solist pr. dr. Florin Simionca; Doina si hora cu strigături (Nicolae Lungu), solist pr. dr. Florin Simionca. În urma deliberării, formația clujeană a fost declarată câștigătoare, obținând premiul I. Festivitatea de premiere a avut loc într-un vechi amfiteatru din centrul orașului, pe ruinele vechiului oraș roman Sirmium, în prezența PS Vasile de Carloviț si PS Mitrofan episcopul sârbilor ortodocși din Canada și a unui mare număr de credincioși.
Prin ținuta academică și prestanță elevată, corul de cameră Psalmodia Transylvanica s-a dovedit a fi, încă o dată, un excelent ambasador al României și al Bisericii Ortodoxe Române.