De la un management sustenabil al patrimoniului construit la dezvoltare regională  

Centrul de Geografie Regională al Facultății de Geografie inițiază prima ediție online din acest an a dezbaterilor din seria „Întâlnirile CGR”.

Evenimentul care va avea loc joi, 28 ianuarie 2021, de la ora 16.00, pe platforma Zoom, îl va avea invitat pe dr. Arh. Szabolcs Istvan Guttmann, vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania și expert în cadrul Ministerului Culturii privind protejarea monumentelor și siturilor istorice.

Tema propusă ca dezbatere face referire la conștientizarea valorilor construite ca germen al dezvoltării regionale – potențialul infrastructurilor imobiliare UBB într-o viziune de reprezentare regională.

 „În acest context fragil este oportun ca mediul universitar să devină o busolă reală și profesională pentru contemporaneitate. Este insuficient să oferim doar teorii pentru studenți. Dacă acest exercițiu cuprinde și punerea în valoare a rădăcinilor locale, germenul specificului local va genera inclusiv un spirit local contemporan creativ. Doar astfel putem să ne reabilităm mental și profesional, iar prin această atitudine putem fi reprezentativi, cu efect catalizator și pentru regiune”, declară organizatorii evenimentului.

Link eveniment: https://us02web.zoom.us/j/84242085695?pwd=eU1nejBXb25VS1o1Q3NUWXUxWVUxdz09

Meeting ID: 842 4208 5695

Passcode: BD0c62