Dr. Iulia LUPAN

poza2-iulia-lupanProfesorul lunii noiembrie

Doamna dr. Iulia LUPAN şi-a început activitatea didactică la Universitatea Babeş-Bolyai în anul 2007 în calitate de asistent universitar. Din anul 2012 ocupă funcţia de şef lucrări la departamentul de Biologie moleculară şi Biotehnologii din cadrul Facultății de Biologie şi Geologie.

Doamna Iulia LUPAN şi-a obţinut titlul de doctor în domeniul biologie în anul 2006 la Universitatea Babeş-Bolyai. Încă din timpul studiilor doctorale a fost implicată în mai multe proiecte de cercetare, a particpat la organizarea laboratoarelor de la Centrul de Biologie Moleculară din cadrul Institutului de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano Ştiinţe, iar în 2014 este responsabil al unui proiect cu titlul „Tehnologie verde pentru producerea monoterpenoidelor fenolice natural identice folosite în parfumerie şi ca intermediari în industria farmaceutică”. De altfel, principalele interese de cercetare sunt axate pe găsirea unor catalizatori biologici (enzime) şi producerea lor prin tehnicile de ADN recombinat. Rezultatele cercetărilor au fost publicate în reviste de specialitate din ţară şi din străinătate.

Activitatea didactică a doamnei Iulia LUPAN include discipline din domeniul geneticii (Genetică Generală şi Genetică Medicală) şi al tehnologiei ADN recombinat. Începând chiar din primii ani de activitate didactică a implicat mai mulţi studenţi, nivel licenţă şi masterat, în activităţi de cercetare şi activități care le-au permis realizarea unor lucrări de finalizare a studiilor.

Doamna dr. Iulia LUPAN, timp de mai mulţi ani, a fost membru în comisia de susţinere a disertaţiilor  şi a licenţelor.