Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Specializări noi și locuri bugetate la UBB pentru Admiterea de toamnă

07-09-2020, 9:00 am - 16-09-2020, 5:00 pm

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a început luni, 7 septembrie 2020, cea de-a doua sesiune de admitere pentru absolvenţii de liceu candidaţi la statutul de student, dar și pentru absolvenții de facultate care vor să urmeze programele de master.

Sesiunea de toamnă a admiterii la UBB vine cu specializări noi atât la nivelul studiilor de licență, cât și la nivelul masteratelor, unele dintre cele mai așteptate programe noi fiind cele de masterat didactic, care vor fi predate în limbile română, maghiară și germană și se adresează absolvenților de licență ce doresc să se orienteze spre o carieră didactică, dar și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

Peste 24.000 de candidați s-au înscris la UBB în cadrul sesiunii de admitere organizate în luna iulie 2020, astfel încât numărul locurilor bugetate rămase pentru sesiunea septembrie este sub 500 la nivel licenţă şi aproximativ 650 la nivel master.

Pe lângă locurile bugetate, candidaţii vor avea la dispoziţie, în această sesiune de admitere,  aproximativ 5.200 de locuri cu taxă la nivel licenţă-zi, respectiv 100 de locuri cu taxă la forma de învăţământ cu frecvență redusă.

Elevii proveniţi de la liceele din mediul rural au la dispoziţie, în cadrul acestei sesiuni de admitere, 127 de locuri bugetate, în timp ce românii de pretutindeni vor putea ocupa cele 7 locuri rămase libere în urma primei sesiuni de admitere. Alte 3 locuri le sunt destinate candidaților proveniți din centrele de plasament.
Şi absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele 657 de locuri bugetate, 12 de locuri alocate de la buget pentru candidaţii români din afara graniţelor ţării.

Cu doar câteva zile înainte de startul celei de-a doua sesiuni de admitere, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, afirmă:Îi așteptăm pe noii studenți să facă parte din universitatea cu cea mai mare comunitate academică din țară (aproximativ 50.000 de oameni), cu tradiția cea mai veche, începută încă din 1581, una dintre cele mai reprezentative universități ale României, situându-se anual, din 2016, pe locul 1 în țară în Metarankingul Universitar care reunește clasamentele internaționale ale universităților, pentru a se forma ca buni specialiști, bine pregătiți pentru a fi competitivi oriunde în țară și/sau în străinătate, dar și buni cetățeni!”.

Universitatea Babeş-Bolyai a oferit, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 4.976 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă în cadrul celor 236 de programe de studiu.

La nivel master, UBB a scos la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 3.573 de locuri la buget şi 6.158 de locuri la taxă în cadrul celor 228 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Sesiunea de toamnă a admiterii la UBB va avea loc în perioada 7 – 16 septembrie 2020,  iar înscrierea se va realiza exclusiv online, pe platforma https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/.

Pentru detalii complete cu privire la organizarea admiterii, locurile disponibile și probele stabilite de fiecare facultate, vă invităm să accesați link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

Detalii

Începe:
07-09-2020, 9:00 am
Se termină:
16-09-2020, 5:00 pm
Categorii Eveniment:
,
Etichete Eveniment:
, , ,

Loc de desfășurare

Universitatea Babeș-Bolyai
Str. Mihail Kogalniceanu nr. 1
Cluj-Napoca, Romania
+ Hartă Google